Over naar de nieuwe (HLS) normen

Met de publicatie van de nieuwe ISO normen (ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015) wordt het aanpassings- en interpretatievermogen van alle kwaliteitsbetrokkenen weer flink op de proef gesteld.

Overgang naar nieuwe ISO-normen

Per 15 september 2018 is ISO 9001:2015 de norm. Bovendien kunt u na 1 maart 2018 geen (her)certificeringsonderzoek meer laten uitvoeren volgens de ISO 9001: 2008. Tussentijdse audits kunt u nog tot 15 september 2018 uitvoeren op basis van de oude versie. Maar: hoe maakt u de overstap naar de nieuwe ISO-norm(en)? Dat vraagt nogal wat aanpassings- en interpretatievermogen van alle medewerkers die zijn betrokken bij kwaliteit.

Inzicht, overzicht en helderheid

Op internet vindt u een overvloed aan video’s, whitepapers en trainingen. De verschillende interpretaties scheppen meer verwarring dan helderheid. Grote kans dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Dat vraagt om inzicht, overzicht en helderheid.

Gefundeerd op risico-gebaseerd denken en handelen

Met de modules Stakeholders en Doelstellingen en Risico’s legt u de basis voor een kwaliteitssysteem dat is gefundeerd op risico-gebaseerd denken en handelen. Deze modules bieden u concrete handvatten om uw stakeholders te managen en uw strategische doelstellingen te bewaken.

Voor het integraal identificeren van uw risico’s en het inpassen van maatregelen maakt u handig gebruik van de geïntegreerde bow-tie aanpak. Met ons kwaliteitssysteem behaalt u uw kwaliteitsdoelstellingen volgens een volledig betrouwbare en beproefde route.

Lees meer over de Doelstellingen & Risico's module