Alliance Healthcare

Klantencasus

Alliance Healthcare Nederland is een veelzijdig bedrijf in de totale farmaceutische zorgketen van producent tot consument.

Een goed kwaliteitssysteem is essentieel

In mijn functie waarborg ik het farmaceutisch (professioneel en wettelijk) handelen binnen de organisatie, met bijzondere aandacht voor de apotheken die eigendom zijn van Alliance Healthcare. Uit onze organisatiedoelstellingen, de interne en externe analyse en de stakeholders-analyse prioriteerden we de risico’s. Het was de uitdaging om een papieren tijger te voorkomen. Een goed kwaliteitssysteem is essentieel, gezien de vele aandachtsgebieden in het kwaliteitsmanagement, de hoge kwaliteitsnorm van Alliance en de vele stakeholders

Beheersbaar kwaliteitsbeleid

“Dankzij de multi-site oplossing van eQuse Indicate kunnen we borgen dat al onze apotheken werken conform wet- en regelgeving. Dit doen we onder meer door centraal activiteiten en prestatie-indicatoren op te zetten. Hierdoor zijn alle meldingen terug te leiden naar de kwaliteitsstructuur binnen eQuse Indicate. Ook leggen we de registratie, controle en analyse van klachten en fouten vast.

“Dankzij de multi-site oplossing van eQuse kunnen we borgen dat al onze apotheken werken conform wet- en regelgeving”

Voor ons is eQuse Indicate onmisbaar. Het kwaliteitssysteem draagt bij aan het beheersbaar maken en houden van het gewenste kwaliteitsbeleid. Bovendien kunnen we ermee continu verbeteren. Prettig is ook dat we met andere multi-site klanten van eQuse regelmatig een ketenoverleg hebben over de verdere ontwikkelingen in en rond multi-site oplossingen.”

Marinke Groeneveld-Vegter, Pharmacy Governance Manager Alliance Healthcare

www.alliance-healthcare.nl

– Marinke Groeneveld-Vegter
Pharmacy Governance Manager at Alliance Healthcare/Boots/Alphega
www.alliance-healthcare.nl/