Partnerprogramma voor adviesbureaus in kwaliteitsmanagement

Elkaar versterken

De meerwaarde van het eQuse partnership

Organisatieadviesbureau die hun klanten begeleiden bij kwaliteitsmanagement kunnen partner worden van eQuse. Na een gedegen training nemen ze het eQuse-kwaliteitssysteem op in hun portefeuille. Sommige bureaus werken exclusief met eQuse, andere partners adviseren over meerdere pakketten. Het bureau adviseert en implementeert, eQuse richt zich op productontwikkeling. “Deze rolverdeling blijkt voor alle partijen ideaal; iedereen tevreden!”, stelt Mels Oomen, partnermanager bij eQuse.

“eQuse is sterk in softwareontwikkeling; daar ligt onze focus. De verkoop en implementatie laten we over aan partijen die daar goed in zijn: de organisatieadviesbureaus. Met hun kennis en ervaring adviseren zij hun klanten als beste over kwaliteit en kwaliteitsverbetering. Voor hen hebben we het partnerprogramma opgezet. Met als gezamenlijke doel: het leveren van een kwaliteitssysteem dat optimaal past bij de gebruiker.”

Partnerprogramma: kosteloze training en ondersteuning

Het partnerprogramma van eQuse houdt in dat de partner kosteloos een training krijgt. In deze training leert hij de ins en outs van het eQuse-kwaliteitssysteem. Wat is het, wat doet het, welke modules zijn er en hoe werken deze modules onderling samen? En vooral ook: wat is de filosofie achter eQuse? Mels: “eQuse is bedoeld voor organisaties die hun bedrijfsprocessen voortdurend willen verbeteren aan de hand van de PDCA-cirkel (Plan Do Check Act). Het is belangrijk dat onze partners – en daarmee de eindgebruikers – die filosofie ondersteunen.”

De voordelen voor partners

De samenwerking met eQuse biedt organisatieadviesbureaus veel voordelen, ervaart Mels. “Het bureau blijft natuurlijk volledig onafhankelijk werken: het inhoudelijk en strategisch adviseren van klanten.

Het is aan het adviesbureau om te bepalen of de klant het best is gebaat bij eQuse of bij een andere oplossing. Ook wij vinden het belangrijk dat onze software optimaal tot zijn recht komt. Onze software is ondermeer bedoeld voor organisaties die willen certificeren, maar daarvoor geen volledig maatwerkpakket willen aanschaffen.”

Aantrekkelijke marge

De partner breidt met eQuse niet alleen zijn dienstenpallet uit, hij krijgt via eQuse ook een aantrekkelijke marge. Mels: “Deze marge biedt onze partner de ruimte zijn klanten optimaal te blijven bedienen, ook na implementatie. Een ander voordeel voor partners is, dat zij het eQuse-systeem kosteloos zelf kunnen toepassen voor hun eigen certificeringstrajecten. Zo leren ze het pakket nóg beter kennen.”

Implementatie door de partner

Het organisatieadviesbureau verzorgt in principe zelf de implementatie van eQuse-bij de klant, zo nodig met ondersteuning van eQuse. Mels: “Het trainingsprogramma voorziet daarin. En heeft de partner tijdens het implementatieproces een vraag? Dan biedt onze helpdesk ondersteuning. Daarnaast houden we elk kwartaal een webinar voor onze partners. We demonstreren dan bepaalde modules of geven informatie over nieuwe functionaliteiten. Ook na implementatie blijven we de partner ondersteunen.”

Focus op productontwikkeling

Dankzij deze slimme samenwerkingsconstructie krijgt de klant het beste van twee werelden. “Hij krijgt deskundig onafhankelijk advies van zijn organisatieadviesbureau. En kiest hij voor eQuse? Dan kan de klant rekenen op een betaalbare, state-of-the-art-oplossing voor zijn bedrijfsinformatie en kwaliteitsbeleid, inclusief professionele ondersteuning. Immers, wij richten ons namelijk volledig op innovatieve productontwikkeling. Door deze efficiënte werkwijze houden we bovendien de kosten laag.”

Ontdek onze bestaande partners zijn
Lees meer over het partnerprogramma van eQuse
Word ook partner